Tuesday, June 12, 2012

CERITA HUJUNG SEMESTER 4..

Assalamualaikum w.b.t...

semoga sahabat2 semua sihat sejahtera... hehehe..
fuh.. lamanya tak update blog ni... kalau kat alam nyata, dah bnyk sarang labah-labah..
hehehehehehe.. 

so, kali terakhir aku update blog ni semasa befday aku kan.. hahaha.. 15 Feb 2012..
tarikh tue jugak sebenarnya dah nak masuk semester baru..
dan kini plak dah hujung semester.. hahahaha..
eh, apa aku merepek ni..??
ok2.. jom layan cerita..
mari2x...

buat pengetahuan korang.. ari ni 11/06/2012 mati2 aku fikir satu2nya hari untuk simpan barang kat stor kolej ni.. so, berhempas pulas lah aku mengemas semua brg2 masuk ke dalam kotak... masalahnya aku dah baca notis tue ari jumaat lagi.. tapi tak nak kemas sabtu atau ahad kan.. kahkahkah.. sebab aku ni malas nak wat keja awal2.. huhuhu.. dipendekkan cerita, aku kirim kawan aku belikan 'solitape' untuk gam kotak ni.. kahkahkah.. bila dia sampai kat aku dia tanya, "motif ko nak kelam kabut packing barang..??".. aku hairan, rasa mcm nak jer buka puasa masa tue.. hahaha.. (gurau).. so, aku tanye kenapa?? dia kata simpan barang kat stor 'MULA' ari ni 11/06/2012 hingga 16/06/2012.. kahkahkah.. aku rasa mcm nak bunuh diri jer sebab tak baca ngan teliti notis tue.. hihihihi... tapi, syukur gak lah... dari sudut positifnya, daripada kesilapan membaca tu menyebabkan aku dapat packing barang awal.. hahaa.. nnt tinggal angkut jer masuk stor.. hehehe..

masa kemas2 buku aku kat kotak dan meja study ni (study ker..?? =.=') hahaha.. aku telah susun cantik2 buku2 ikut kategori.. kahkahakahakha.. dan hasilnya... jeng.. jeng.. 


hahahhaa.. agak giler bila aku tgk benda ni.. setiap bulan aku beli buku2 ni.. rupanya aku dah kumpul bnyk.. hahahaha.. semestinya ilmu daripada buku ni pun bnyk gak aku perolehi.. hehehe... 


ni majalah PC.. majalah yang banyak mengajar aku tentang dunia teknologi... 
hehehe.. almaklumlah, teknologi cepat jer maju... so, kita mesti cepat mengikutinya supaya tidak ketinggalan.. hehehe..


ni plak majalah Maskulin.. majalah ni banyak mengajar aku tentang dunia untuk menjadi lebih maskulin... kahkahkah.. tak maskulin mana pun.. sekurang2nya ada lah sikit2 perubahan.. hehee.. lagipun buku ni ada bnyk informasi untuk jaga kesihatan khususnya bg lelaki.. x salah pun nak baca.. hehehe..

fuh penat mengemas, aku settlekan semua tepat jam 4 petang tadi setelah start kerja jam 12 tghari.... 
kihkihkih..

Seterusnya aku nak gitaw korang tentang exam aku.. huhuhu..
rata2 kawan2 FB yg ada kat UPSI ramai dah yang wat status happy2 bagai...
ada yang dah habis paper.. ada yang tinggal 1 lagi paper... ada yang nak balik lusa dan sebagainya..
fuh.. jeles memang jeles... tipulah kalau aku x cakap jeles kan... dah lah 4 bulan x blk sabah.. huhu..
tapi apa boleh buatkan, dah begitu kehidupan sebagai seorang perantau pencari elmu.. hihi..

btw, minggu exam dah start minggu lalu malangnya aku tak lagi start2.. siyes 'honeymoon' sgt.. kawan2 aku semua gigih study bagai.. aku..??? fuh.. just menggemukkan diri yang kurus ni.. eh..? hahaha..
hambik kau bila exam aku berderet 4 hari berturut2 hingga ke hari terakhir exam.. hahhaa...


syukur lah semua paper exam dah dapat 'tips' / 'teknik menjawab soalan' daripada pensyarah.. hahaha.. 
tips lah sgt.. lebih tepat ag sebenarnya dah dapat soalan pun, walaupun pensyarah tak cakap tu soalan exam.. kahkahkah.. so, aku just baca dan update 'skema' jawapan.. tibajah yakenn.. kuikuikui..
semoga semuanya dipermudahkan... aminnnn.. >.<

rasanya sampai di sini sahaja buat coretan kali ini.. ada jodoh sehingga kita bertemu lagi di lain hari.. hehe.. sayang kamoooo semuaa.. hehehe..



p/s : nantikan coretan berikutnya mengenai sahabat... hehehe.. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...