Saturday, September 21, 2013

#20 PELAJARKU KEBANGGAANKU

Assalamualaikum wbt...

hari ini hari sabtu.. *so what?*
seperti biasa.. guwa tiada rancangan yang menarik untuk minggu ini..
tak tahu kenapa hari ini fikiran guwa memang tak boleh berfikir dengan sempurna,
padahal hanya mahu memikirkan idea sahaja pun bagi menulis dalam ruangan ini..

ahh.. guwa tak peduli... guwa tak mahu layan sangat hati ini..
biasalah hati.. tuhan ciptakan hati memang untuk merasai semua rasa..
lebih hebat dari deria rasa yang ada di lidah kita ini..
makin dilayan perasaan makin menjadi-jadi tentera syaiton yang direjam ni
menggangu jiwa.. menghasut.. membisik.. mengajak.. semualah.. 
kalo guwa nampak syaitan ni.. mahu guwa 'tembak' satu persatu..
biar dorang tahu betapa kotornya kerja mereka..
mengajak org lain ke lembah kebinasaan..

baik, petang-petang begini guwa teringat tentang student guwa..
akceli, guwa siyes kagum dengan mereka.. 
guwa tak tahu sama ada mereka memang macam ni, atau mereka berubah jadi mcm ni..
kalo berubah, maknanya mereka ada keinginan untuk maju setapak ke hadapan..
bak kata org, proses tarbiyah untuk mendewasakan itu sudah masuk ke jiwa mereka..
alhamdulillah.. semua itu kehendak mereka sendiri..
guwa doakan mereka semua dewasa dengan berjaya.. 
guwa pun mahu dewasa gak..!! *merengek* lol..

********************************

ok, kali ni guwa mahu kongsikan aktiviti PdP guwa kat kelas untuk para pembaca..
seperti biasa, guwa sentiasa berfikir untuk proses PdP guwa kat bebudak ni..
matlamatnya ialah :

1. Proses PdP guwa tak bosan dan berjaya menarik minat pelajar guwa untuk belajar
dan sekaligus memahami topik pelajaran.. 

2. Proses PdP guwa memberi kesan jangka masa panjang kepada pelajar guwa..

3. Memudahkan guwa untuk menyediakan ABM sepanjang praktikal ni..

so, minggu pertama lagi guwa fikir.. fikir.. dan terus berfikir..
dan akhirnya guwa ambil keputusan untuk menggunakan ICT dalam PdP guwa..
SEPENUHNYA ya kawan2.. sepenuhnya.. 
try tanya student guwa berapa kali guwa conteng wboard mereka..
hahahhaa.. boleh dihitung ok.. hanya semasa penerangan format karangan..
kekekeke... tindakan guwa ini didasari atas sebab berikut :

1. pembelajaran yang interaktif.. (ada gmbr besar, video yg bergerak dll)

2. menggunakan kemudahan yang kerajaan sediakan (LCD).. 
(dah ada yg rosak oleh aku..*kot lah..)

3. mengikuti perkembangan minda pelajar.. pelajar zaman IT sekarang.. 
masing-masing dah ada FB, twitter dan sebagainya.. 
di sana lah tempat mereka 'berbincang' tentang ilmu.. 'diskusi ilmiah' dll
termasuklah mencarut cikgu mereka yang baik seperti guwa ini.. eh..?

4. guwa syak student guwa ni ada yang kali pertama belajar guna LCD..
so, dengan PdP menggunakan ICT ni guwa dapat 'grab' jiwa mereka
untuk belajar bersama2 guwa.. terutamanya mereka yang kali pertama..
(kalo bekas student MRSM lain cerita.. ICT ni dah mcm ketinggalan zaman 
buat mereka sebab tu x tertarik dengan ICT yang guwa gunakan.. 
eh, adakah student guwa mcm tu..?? x da pun..)

5. Penggal 2 nanti, pelajar guwa akan ada kerja kursus (PBS) untuk Pengajian Am..
dan mereka perlu membentang hasil kerja kursus mereka tue kat depan penilai..
so, guwa tak mahu lah student guwa ni nanti kekok masa membentang..
dan semester 1 ni lah masanya untuk mereka yakin untuk membentang..

********************************

guwa nak kongsikan ngan korang semua proses latihan mereka..
semua dah jadi cikgu ganti guwa... boleh guwa duduk kat meja pelajar gnti mereka..
hehehehe..

jom layan gambar...

ganesen dan haziq.. suwit kapel frenn... ohh.. :)

ni plak, geng2 minah... selalu duk depan.. usha duk tgk guwa ngajo lah tu.. kahkahkah..

guwa tak kisah student guwa nak duk kat mana pun.. yang penting dorang bagi perhatian.. huhu..

gigihkan student aku dengar pembentangan... *ini bukan lakonan*

ni plak set induksi pengenalan pembentangan mereka.. dah mcm cikgu dah dorang ni guwa ajar..
kena ada set induksi, pengembangan, aktiviti bagai.. haha!!

ni aktiviti di akhir pembentangan.. mereka menyanyi.. dan mereka sporting... *termasuk guwa* lol..
dah tgk gambar..? ok, ni plak video seminit student guwa bentang..
guwa dulu2 masa ting. 6 mana pernah membentang macam ni.. 
study P.Am guna ICT..?? boleh dihitung.. keke..
hebat tak hebat student aku bentang.. x tgk kertas tuuuuue~ woo~ 


video

akceli ni kumpulan terakhir.. sebelum mereka ni ada lagi kumpulan lain
dengan tajuk pembentangan masing2... guwa x jumpa gmbr korang.. 
so, guwa x dapat masuk dalam post ni.. sori yerr.. jan nak merajuk plak... kikiki.. :)

*****************************

Sekian... sisa makanan kat bekas spagethi goreng guwa dah mengeras tu..
guwa nak luang masa jap kat dapur cuci2 apa yg patot..
kehkehkeh..

jumpa ag kat post seterusnya.. daaa~

p/s : guwa berbangga dengan kalian semua.. (Tangan dan mata... korang tahu nak wat apa kan.?) lol..

Friday, September 20, 2013

#19 KOMENTAR 6 RENDAH BESTARI

Assalamualaikum wbt..

salam penghulu segala hari buat semua yang sudi menjenguk blog guwa ini...
baik.. seperti biasa hari ini hari Jumaat, maknanya hari terakhir bersekolah 
untuk minggu ini.. perasaan..?? pelik, cepat jer rasa masa ni berlalu..
hurmm...

ok, seperti yang dimaklumi semua.. 
guwa kat tempat praktikal mengajar 3 kelas..
6AU, 6RY dan 6RB..
ketiga-tiga kelas ni guwa ajar Pengajian Am..
mcm biasalah guwa kena wat servay tentang penambahbaikan diri guwa..
untuk 6AU dan 6RY dah pun settle.. guwa dah buat entry khas untuk komen mereka..
so, sekarang tibalah masanya untuk sesi komentar 6RB...

sebelum tu, guwa nak explain sikit tentang kelas mereka ni..
6RB merupakan kelas sains okeh.. student ada 15 orang sahaja.. 
dan 13 pelajar cina serta 2 pelajar melayu.. siyes..?? yer.. 2 orang sahaja...

dari segi jadual plak..
kelas 6RB ni ada 8 waktu dalam seminggu.. 
guwa hanya ambik 4 waktu sahaja untuk ajar karangan dalam seminggu..
2 waktu hari rabu sebelum rehat.. 2 waktu hari khamis sebelum balik.. =.='
(yang hari khamis tu cabaran wat aku.. huhu)
okeiii.. letss layan komentar mereka.. guwa x sembunyi apa2 tau.. 
komen baik atau buruk guwa paparkan kat dalam blog ni..
*jujur*
:)

*****************************************

kekasih..?? hahaha.. guwa tgk bahan dalam hp akceli.. SMARTPHONE kott.. kuikui..
guwa pelik sebab korang pelik.. guwa x da mood sebab suasana kelas yg tak ok..
nnt guwa cari tempat baru k..! :)

HAHAA..!!! ambik pengajaran dari citer tue.. kekekek... :P

GUD... sila perbaiki susunan ayat plak k... :)

janganlah jujur sangat.. HAHAHA... takda pape.. guwa letih tgk korang letih sahaja.. HAHA!

USAHA!!! 

Baaaaaaagus!!

Nak Game apa kalo belajar karangan..? hurmmm.. nnt guwa fikirkan k...

nnt guwa ambik perhatian k.. make sure sebelum guwa masuk kelas, semua kerja subjek lain dah settle.. hehe..

amboiii.. 101% katanya.. haha.. tqvm.. :)

Nnt kita wat ulangkaji k... hehe... dun wori.. :)

SEMANGAT!!!

Acane boleh tahu..?? huhu.. takde pape pun.. guwa risau korang jer.. hehehe..

nnt kita fikirkan game yang menarik k.. hhuhuhu.. :)
*******************************

sekian...
guwa nak settle perkara yang lain plak...
:)

p/s : selesai urusan komentar pelajar-pelajar guwa.. yeah!! moga tuhan berikan hidayah pada aku untuk membuat perubahan pada kelemahan diri.. aminn..

#18 HANTU TANDAS

Assalamualaikum wbt...

hai.. bertemu semula..
siyes guwa bosan.. nak tido, tapi guwa dah tido lama petang tadi...
so, skrg ni mata memang freshh ag...

orait.. guwa nak kongsi citer ni kat korang...
ekceli malas nak bg taw.. tapi guwa boring skrg.. 
tapi tetap nak kongsi jugak! hahaha..

********************************

kejadian pelik ini berlaku kat umah sewa guwa di tapah ni..
tapi korang janji jangan bagi tahu sesiapa k...
ini antara guwa dan korang jerr..
(hulur jari kelingking..)
ok set... janji taw..
jom..

(opss.. guwa lupa malam ni malam jumaat.. sori)


kejadian pelik 1...
tandas guwa semacam ada yang menggunakan selain guwa...
dalam rumah ni, hanya ada 2 orang penghuni sahaja...
itu yang nyata lah... yang tak nyata guwa x taw... nak dijadikan cerita,
dalam rumah ni ada 2 tandas gak.. maknanya, masing2 ada tandas sendiri..
kejadian pelik 1 ni terjadi kat tandas guwa.. apa yg berlaku..? sabooo lah... aishh..!
seperti biasa lepas guna tandas. flushhh lah kan..?? ok guwa kompom yang guwa sudah flushh..
ini guwa yakin... beberapa jam selepas itu, guwa masuk semula ke tandas entah nak wat apa,
guwa lupa.. dan guwa terkejut sebab tgk mangkuk tandas ada tuttttttttt.... eyekkk..
persoalannya, datang dari mana..?? 
siapa yang guna..??
bagi meleraikan persoalan, guwa anggap guwa terlupa flushh tadi..
*tapi guwa yakin guwa tak lupa*

kejadian pelik 2...
*ok guwa baru settle ubah posisi guwa ni.. tadi duduk sampai sakit pinggang.. 
sekarang ni tiarap plak sambil menghadap lappy.. lampu..? 
guwa dah padam bagi mendapatkan feel seram ni.. fuh..*
baik, teruskan cerita...
kejadian kedua plak berlaku di lokasi yang sama... tandas guwa..
kali ni, pewangi tandas guwa hilang!!! yup.. korang tak silap baca.. HILANG!!
persoalannya, siapa yang ambik..?? cek kat toilet satu lagi takde.. 
cek kat lantai, kot2 terjatuh pun takde.. aishh.. tak boleh jadi ni..
guwa try tanya housemate guwa.. ko ada masuk toilet aku ke tadi..??
dan dia jawab takde.. aku pun ada toilet sendiri.. hahah
ok kali ni guwa pelik yang teramat... tanda apakah yang guwa terima..??
sebagai langkah menghilangkan kekusutan, guwa anggap hilang sebab di curi TIKUS!!
walaupun rumah guwa ni tiada tanda-tanda dihuni oleh 'mickey mouse'.. lol..

kejadian pelik 3...
ok kali ni guwa rasa selamat sikit, sebab kejadian ni berlaku kat tandas kawan..
kahkahkah...
apa yang berlaku..?
kejadian berlaku masa housemate nak mandi, then tiba-tiba...
.
.
.
.
.
.
tiba-tiba dia panggil nama guwa.. semboi..! eh.. silap.. sori.. syam.. 
lalu guwa jawab, yer saya.. ko kenapa terjerit2 ni.? (sambil guwa berjalan ke tandas dia)
"ko ada guna tandas aku ker..??" then aku kencang sedikit.. 
"motif aku nak guna..?? aku kan ada tandas sendiri.." 
ermm.. ermm.. kenapa penuh rambut kat sinki aku tadi..?? o.O
aku dengan penuh eksaitednya... mana..?? mana..??
lalu kawan jawab, aku dah basuh... then aku mengeluh kecewa.. huhh..
persoalannya, rambut siapa...??? 
kawan aku cuba merasionalkan minda dia..
cuba ambik sikat jap.. aku nak cek kot2 rambut aku gugur...
dia pun gigih2 sikat rambut dengan kasarnya.. tapi negatif!! tak da rambut gugur!
kami saling berpandangan sambil muka blurr...
then guwa jerit2 dalam rumah tu suruh hantu keluar.. =.='

kejadian pelik 4...
dalam diam.. rupanya kawan guwa ada kisah tersendiri kat rumah ni yang dia rahsiakan dari pengetahuan guwa... memang x boleh blah simpan cerita sorang2.. lol..
dia cerita ekceli dia ada dgr bunyi pelik kat umah ni.. bunyi ketuk2...
tapi bila dia kuar dari bilik, bunyi tu hilang... so dia memang rasa pelik...
(ala2 cerita dalam the conjuring kan.. haha)
guwa pun malas nak tambah cerita kat dia pasal the conjuring tue..
kang tak pasal2 bertambah teruk plak.. 
yerlah, sebab kadangkala kejadian ni berlaku sebab pemikiran kita.. huhu..
sebab kejadian ni jugak lah kawan guwa gigih balik kedah masa cuti hari Malaysia hari tu..
sebab pada awalnya guwa rancang nak ke TM bermalam kat sana..
so, kawan guwa x nak bersendirian sebab tu blk kedah..
tup tup.. guwa tak jadi ke TM pastu duk sorang kat umah 3 hari.. =.='
nasib masa tu dia x citer lagi kejadian ni kat guwa.. hoi!! hahaha..!!

***********************************

kesimpulannya...

guwa anggap ini sebagai satu ancaman kepada guwa.. guwa kena sediakan 
"senjata" yang sesuai untuk memerangi mereka.. 
guwa tak kacau lu... lu jangan kacau guwa... kalo tak, lu nahas..! pheww~
sorilah kalo guwa buat ta*k kat umah lu.. umah=tandas..
kalo tak buang kat sana, nak buang kat mana kan..?? lol..
ok lah.. leher guwa dah letih... 
nak rehat jap...
korang jangan lelebih dari guwa plak yer.. huh!

sekian...



p/s : #NP Asfan..


Thursday, September 19, 2013

#17 KOMENTAR 6 RENDAH YAKIN

Assalamualaikum wbt...

alhamdulillah... guwa selesai menunaikan solat isyak....
apa khabar kalian...? moga sihat sejahtera hendaknya.. 
baiklah, semalam guwa ada buat entry pasal komentar kelas 6AU..
so, kali ni pula giliran kelas yang paling guwa 'sayang'..
(tangan di bahu mata ke atas..~)

tadi masa di kelas, bebudak ni kemain eksaited nak baca blog guwa..
apa korang ingat isi dalam blog guwa ini akan masuk dalam exam kah..? huh!
kalo benda lagho macam ni cepat jer korangkan..
guwa dah berulang2kali minta korang baca pasal isu semasa..
tapi hampeh~ sampai tempat lahir PM pun boleh silap..
tapi takpe... guwa tetap 'sayang' korang..
(againn.. tangan di ..... mata ke...) lol..
*kan guwa dah membebel kat sini*

*****************************

kepada pelajar2 guwa yang baru sampai ke blog guwa..
selamat datang guwa ucapkan.. gigih korang minta link dari kengkawan kan..
hahaha!!. padahal guwa tak buat apa pun kat dalam blog ni..
sekadar menc*rut apa yang patot.. kekeke.. :P

btw, guwa ucapkan terima kasih atas kesudian korang semua memberi komentar
yang sangat 'bagus' untuk penambahbaikan guwa... 
tiada org lain yg untung melainkan korang jugak.. 
guwa mahu berikan apa yg korang mahukan...
*kepada yang minta latihan banyak tue, terima kasih ya..
*lepas ni korang akan terima yang selayaknya.. :)
(evil laught..!)

Btw, jom layan komentar adik2 guwa yang nakal ni.. lets~

so..?? ko nak apa lagi..?? guwa nak ko hadiahkan guwa A.. boleh..??

amboi.. ko ingat ko gigih lukis katun boleh dapat komentar terbaik lah..? hei!!
guwa akan berusaha yang terbaik mengaitkan antara satu sama lain..
tapi kalo korang dah tak tahu apa2 nak wat cane..?? 

ok.. no komen.. tengs.. akan berusaha buat yang terbaik buat kalian.. 

make sure berjaya dengan cemerlang...!

ok.. lepas ni tak kerek dah.. jan risau.. lol... lepas ni akan marah2 plak.. orait!!

akceli guwa bukan x tegas.. guwa adalah manusia yang paling digeruni masa di sekolah dulu..
tapi nak wat cane.. guwa rasa kasihan dengan kalian.. korang semua baik2, so guwa takleh marah..
*baiklahhh sangattt*
indon tak indon.. tapi guwa tetap rakyat malaysia.. selamat menonton sinetron..! kekeke..

Game..?? Boleh bah kalo ko!! :) will..

nasib baik guwa guna bahasa melayu lagi.. kalo guna bahasa urdu cane..?? hehehe..
kalo tak faham angkat tangan dan guwa akan ulang bagi paham.. hehee.. :)

nnt guwa akan bagi tips okeh.. guwa kaji dalam2 dulu... hehe.. 

gud... moga sama2 berjaya.. :)

jiwa muda..!! lol.. isu semasa hanya diperuntukan 10 minit dalam rancangan guwa..
guwa hanya bagi isu dan ulasan secara ringkas.. selebihnya..?? usaha sendiri much better.. :) 

will do.. dun wori.. :) rajin2 baca bahagian A yaaa.. 

ape ko ingat FB ker ni..? hahaha.. :P

ok.. tengs.. takkan poyo lagi.. guwa akan akan jadi guru 'sedikit' lol.. :)
agak2 kalo ko buat persembahan lagu stacy ok kah..?? haha.. :P

bahagian teori kita tinggal satu sub topik lagi dik non.. nnt kita wat ulangkaji k.. :)

ermmm.. ermmm... no komen.. 

takpe.. dengan lawak itu kelas meriah... jangan terover lawak sudah.. :)
dan paling penting x mengganggu kawan yang lain.. hehe..

=.='



amboii.. kemain panjang komen ko.. tengs kerana gigih.. :)

guwa tak bahan kalo tak bersebab.. kadang2 kita nak menegur banyak caranya.. :)
nanti dah besar sikit korang akan faham apa yg guwa buat.. huhu..

tak reti...?? yang ko komen tue ape..?? haha.. :) moga berjaya.. 
*******************************

tue jak lah sebahagian komentar dari students kelas 6RY guwa.. huhu..
akceli ada lagi.. tapi yang lain semua buat no komen.. no komen.. ala2 artis.. huhu..
so guwa tak masuk sekali dalam ni.. kang panjang sangat plop..

btw, tq again atas komentar untuk penambahbaikan guwa..
moga dengan cara ini akan dapat membantu guwa memperbaiki apa yang lemah bagi membantu kalian.. 
tapi ingatlah.. usaha dari diri sendiri lagi sangat penting.. 
guwa..?? sebagai pemudah cara kalian sahaja.. 

sekian.. :)

ok SG guwa sudah meroyan minta diberi makan.. choww..



p/s : selamat membacalahhh.... jangan tido lewat sangat plak.. kang besok takda energy nak all out membentang.. hehee.. all da best bro.. :) 

Wednesday, September 18, 2013

#16 SPEECHLESS AT 6 ATAS UNGGUL..

 Assalamualaikum wbt...

guwa terkejut beruk tadi bila mana ada student dalam kelas guwa tanya..
" cikgu, nak tanya.." guwa terhenti seketika dari kerancakkan mengajar..
"bila cikgu nak update blog..??" guwa nak tergelak.. hahaha..
rajin jugak budak ni usha blog aku.. kahkah.. (cina okeh)

Akceli sepanjang guwa berkhidmat kat tempat guwa praktikal ni,
guwa diamanahkan untuk mengajar Tingkatan 6 Rendah..
Tapi untuk kes yang ini, guwa kira special kes... sebab..??
guru pengajian am cuti bersalin.. so, tingkatan 6 bukan mcm form 1-5.. why??
sebab kalo takde guru, memang takde relief.. maknanya..?? student x belajarlah!

atas rasa tanggungjawab dan ehsan guwa dan rakan guwa..
kitorang setuju untuk masuk mengajar 6 atas ni tapi dengan syarat.. hahha..
kitorang tak perlu wat RPH untuk kelas ini.. kahkahkah.. :)

*************************************
hampir masuk 2 bulan sudah guwa mengajar mereka.. 
alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar.. 
seperti biasa, teknik guwa mengajar ialah menggunakan 'Fun Theory'
Fun can change our behaviour.. kikiki..

guwa tahu pelajar ni akan cepat boring kalo kita mengajar dalam keadaan serius..
serius mcm nak makan orang... 
jadi guwa ambik pendekatan mengajar mereka dalam keadaan gembira..
gembira dalam keadaan student masih menuruti segala perintah guru..

dan nak dijadikan kesahnya, 
guwa dengar guru asal mereka yang cuti bersalin akan kembali ke sekolah..
maknanya, guwa tidak lagi akan masuk mengajar mereka ini.. huhu..
sebagai guru praktikal yang masih belajar...
guwa masih memerlukan pandangan dan komentar pelajar2 guwa...
guwa tidak boleh leka dengan komen positif dari Guru Pembimbing dan Pensyarah..
sebab guwa tahu mereka hanya menilai dari segi teknikal seorang guru sahaja..
berbeza dengan pandangan pelajar, mereka tahu apa yg mereka mahu..!!

kelas pagi tadi guwa sempat minta komentar dari para pelajar guwa..
dan hasilnya seperti gambar di bawah..

*kepada pelajar guwa yang sedang baca entry ini.. 
guwa harap korang puas hati dengan jawapan guwa.. kikiki*

******************************

Private Things..?? takutnya baca... errr...
sekadar kongsi cerita sahaja sebagai pengajaran kepada korang.. :)

add..?? memang tidak lah... korang lah add.. itupun kalo kena approve.. kekeke..

cikgu dah update dah ni... aishh.. =.=' tq!

komentar ini paling menang!!! JUARA!!! awaslah!!

owh ok.. insyaAllah cikgu akan kongsi apa yang ada...
korang tak pernah request pun untuk cikgu ajar teori..
cikgu tak naklah masuk urusan cikgu irham.. hehehe..  

ko tunggu cikgu masuk kelas sebab nak dgr joke jer kan..??
awaslah.. kita tunggu result Trial nnt.. awasss!!

ko kenapa tak reti nak tulis elok2...?? penning kepala cikgu nak baca terbalik.. 

amboi... carut cikgu ea.. HAHAHA...
rasanya karangan kelas korang dah settle semak.. ke ada lagi yg tak dapat..
atau.. atau.. ko tak hntr karangan??!! huh!

perlahan..?? cikgu menjerit ker..??? atau cikgu cakap laju...?
ok.. cikgu akan berubah!!! tq..

OK...! no problem... good luck jugak... :)

Opss.. terbocor rahsia... minta maaf... apa pun, masing2 guru ada kelebihan masing2..
in case kalo ada masalah, selagi cikgu ada kat sekolah tu, boleh dtg merujuk.. hehe.. :)

menarik ker cerita cikgu selama ni..??
korang taw tak cerita tu hanya rekaan spontan pada masa itu..? HAHAHA..! :P
banyak latihan..?? amboi.. bagi satu karangan pun macam nak nangis.. lol..

yang ni cikgu betul2 lupa.. tq ingatkan.. :)

yang ni cikgu tahu sapa punya kerja..
hanya sorang pelajar jer dalam kelas yang cikgu sebut poyo.. hahaha..
x payah nak tukar tulisan sangatlah.. kekee.. 

hai... :) TQ.. gud luck exam..

TKBB.. :)

amboi bak hang..... hahaha.. TQ.. 

TQVM... cikgu aplikasikan teknik yang cikgu belajar masa sekolah dulu sahaja..
moga saham pahala beroleh pada guru cikgu jugak.. :)
****************************************

Sekian...
sebab tu guwa sayang pelajar guwa... 

kalo ditakdirkan guwa dapat A untuk praktikal ini.. 
ia masih kurang bermakna jika student guwa sekurang2nya 15 orang x dapat A..
kejayaan korang adalah kejayaan guwa..!


p/s : panjanglah plak entry kali ni... gigih!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...