Friday, November 12, 2010

Tesco Rawang..

assalamualaikum dan salam sejahtera...

haaa.. kelas ko tajuk post aku kali ni.. hahahahhaa...
"Tesco Rawang"
ada apa kat tesco rawang ni erkk...???
hehehe.. bnyk ceritanyaa.. heeee...

setelah hampir 4 hari aku bersedih dan sunyi... (biarlah hanya aku jak taw)
hari ni aku di bawa ke sini.. (tesco rawang).. hhoho..
siap makan "nasi ayam lemon" kami pun pi jejalan tgk brg kat tesco.. 
(mcm jak bnyk duit).. kekekekeke... 

pertama, pas makan kami pi main basketball... (sungguh tidak baik...)
game ni dah lama aku tak main.. last main kat sabah dulu sebelum dtg ke UPSI..
ngeee~~~ rupanya masi hebat lagi aku taww... (perasan...)
huhuhu.. walaupun markah aku tak setinggi mana...
tapi markah aku tue larr yg dicatat sebagai rekod (setakat ari tue jeww larr..)
hukhukhuk.. nie larr permainan tue... 
(mesti kamu ckp : owwhhhh.. yang ni....)

berpeluh dan keras gak larr muscle tgn aku tadi... lalalalala~~

seusai main game ni.. kami pi pasaraya Tesco (kat atas jew)
masuk jew ke pasaraya tue aku kagum...
hahahahhaha... bnyk sgt benda baru yg aku baru jmpa...
lalalalalal~~ (ala2 kebaruan.. hukhuk..)

memandangkan aku ni suka sgt ngan tumbuhan..
maka, benda pertama aku beli ialah kaktus... 
hahahhahaha.. 
(sebab benda tue yg pertama aku jumpa)..
heheheh~~


then, aku pun jejalan ngan senior debat aku..
huhuhu.. tetiba senior aku ni pi bhgian penjagaan diri..
hukhukhuk.. aku biarkan jak larr dia cari benda yang dia perlu..
aku just tgk2 jak.. (teda duit kan) hahahaha...

pastu, nak dijadikan cerita masa tue...
senior aku tue tanya larr aku satu soalan..
jeng.. jeng.. jeng... 
(aku ketawa luk.. hahahahha100000x)
dia tanya aku cam ni.. 

adk pakai shave pa..??
aku heran lalu wat muka mcm tak faham..
(walaupun aku memang tak faham masa tu)
so, senior aku tue soal lagi balik...
tapi kali ni ngan tangan nya bergerak di area mulut...
aku cuba untuk memahami soalannya...
so, aku cuba related kan soalan dia ngan tempat kami berdiri masa tue...
kata dlm hati aku : 
owh... mesti dia tanya aku berus gigi atau ubat gigi...
FINEE!! 

aku dgn yakinnya menjawab COLGATE!!!
hahahahahaha..
terus muka senior aku tue ala2 HAIRAN...
aku pun mula rasa gelisah.. adoiii.. salahkah aku jawab tue..
senior aku pun senyum..
mungkin dalam hati dia.. 
"ndak palah budak sem1 kan"
hahahahhaha..~~~
dik pencukur larr...
owhhh... masa tue tuhan jak yg taw betapa "kuyaknya aku"
adeiiiiiiii... hahahhah~~
terus saya ckp saya tak pakai pencukur...
kahkahkahkah~ 
yang hairannya jawapan itu sangat pantas saya jawab...
hakhakhak.. (ketara sangat cover)

apapun, hari ni sangat membuatkan aku tersenyum dan ketawa..
tengss kepada famili debat...
kalau nak cerita lagi, sangat bnyk kot bnda yang aku nak smpikn...
tapi aku rasa cerita di atas jak larr yg boleh bagi pengajaran..
hehehehe..

peti aiskrim ni bertingkat... aku tak pernah jumpa di Sabah...
hahahahaha... aku kongsi lah ngan kawan2 yg tak pernah jumpa.. hohoho..
(canggih kot....)

pas jejalan kat tesco.. kami hntr senior debat kami ke KTM..
huhuhuhu... semoga selamat sampai dan selamat kembali...

pengajaran : 
~malu bertanya sesat jalan~

p/s : jan berfikir lebih bila baca post kali ni...
sila bawa saya ke tempat ini di lain hari... 
ngeee~~ saya nak main basketball.. lalalalal~~

3 comments:

Cahaya Mataku said...

Semoga rasa gembira selalu mengisi hatimu, duhai adik.

Cik Mus said...

next time I wanna join !
kita lawan basketball syam..hehe
btw, aiyooo syam shave itu pencukur..hehe..tipulah kalau kau tak pakai..haha
Semoga Kebahagiaan sentiasa bersama kita semua :)

MENJEJAK DEWASA~ said...

gagal mencerap...!!!
haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...